Hoe kan ik mijn woningmodel meer laten lijken op mijn werkelijke woning?

Woning tot in detail aanpassen

Hiervoor ga je naar het tabblad Mijn huidige woning. Daar kun je je digitale woning tot in detail samenstellen op basis van je eigen woning.Vervolgens zie je aan de linkerkant van het scherm de verschillende onderdelen die je kunt aanpassen; de installaties, de gebouwvorm en indelingen en je huishouden.

Linkerkolom - Mijn huidige owning
Bij Installaties zie je de uitgangspunten voor de installaties van de woning die zijn vastgesteld. Kloppen deze niet? Dan kun je deze zelf aanpassen. Hierbij gaat het om je verwarmingstoestel, je eventuele warmwatertoestel en het type ventilatie in je woning.Onder Gebouwvorm en indelingen kun je de gevelindeling, dakindeling en plattegrondindeling aanpassen. Zo kun je eenvoudig ramen en deuren in de verschillende gevels plaatsen. Je kunt schoorstenen en dakramen, maar ook zonnepanelen (die je al hebt) toevoegen aan het dak. Daarnaast kun je de plattegrond van je woning gemakkelijk samenstellen, door onder andere muren, deuren, een keuken, trappen en een badkamer in te tekenen.

      

Onder Mijn huishouden kun je de personen in je eigen huishouden toevoegen. Hierin kun je de namen, leeftijden en geslacht invoeren, maar ook allerlei vragen beantwoorden over het gebruik van de woning. Hoe vaak douchen jullie? Wordt er gebruikgemaakt van airconditioning? Wordt de thermostaat 's nachts lager gezet? Op basis hiervan kan Smart Twin het energieverbruik in de woning berekenen.Lukt het alsnog niet? Maak dan een ticket aan voor ons support team.