Hoe beschrijf ik de daken op mijn woning?

Beschrijven daken

Het samenstellen van de hoofdvorm van de woning begint allemaal met het dak. Onder Vorm van mijn woning kun je uit een grote hoeveelheid verschillende soorten dakvlakken het dak kiezen dat het meest lijkt op het dak van je eigen woning.Na het samenstellen van de hoofdvorm kun je de buitenkant van je woning gaan beschrijven. Dit doe je onder Buitenkant van mijn woning. Door te kiezen voor Dak kun je aan de hand van verschillende vragen het dak gaan beschrijven.Wil je toevoegingen doen aan het dak? Selecteer dan onder Mijn huidige woning het tabblad Gebouwvorm en indelingen. Kies vervolgens voor Dakindeling.

   


Nadat je in je digitale woning een
dakvlak hebt geselecteerd, kun je kiezen wat je op het dakvlak wilt plaatsen; dakramen, rookgasafvoeren, schoorstenen of zonnepanelen

Wil je een dakraam plaatsen? Klik dan op het icoon met het dakraam. Vervolgens kun je deze direct op de juiste plek op het dakvlak plaatsen.


Wanneer je het dakraam hebt geplaatst, kun je dit indien nodig bewerken. Met de blauwe pijlen kun je het dakraam verschuiven of roteren. Door de afmetingen in de witte invoervelden aan te passen, maak je het dakraam groter of kleiner. Je verwijdert het dakraam door op het prullenbakje te klikken.Lukt het alsnog niet? Maak dan een ticket aan voor ons support team.