Ik heb luchtverwarming, maar ik kan deze optie niet vinden. Wat moet ik nu doen?

Luchtverwarming in huidige woning

Luchtverwarming is momenteel nog niet als keuzeoptie beschikbaar op Verbeterjehuis I Smart Twin. Wil je toch laten doorrekenen wat de consequenties zijn van het gasloos maken van je huis? Dan kun je dat het best doen door in de bestaande situatie te kiezen voor een CV ketel-HR gasketel met vloerverwarming in plaats van luchtverwarming. Er wordt dan een gasverbruik berekend. Dat gasverbruik kun je zelf aanpassen naar de werkelijke waarde op het scorebord (open tarieven en jaarverbruiken).

Bij ‘verbeterpakketten’ of ‘installaties verbeteren’ kun je vervolgens aangeven dat je een warmtepomp wilt plaatsen. Kies daarbij voor een buitenlucht warmtepomp. Alleen de kosten voor het vervangen van de ketel worden dan doorgerekend. Het afgiftesysteem blijft gelijk (vloerverwarming in plaats van luchtverwarming) en daar worden dan ook geen extra kosten voor in rekening gebracht. De verwachte kosten van de verbeteroptie komen zodoende redelijk overeen met de werkelijkheid.

Ga je een offerte aanvragen? Dan is het handig om bij het controleren en versturen in de toelichting te vermelden dat je geen vloerverwarming, maar luchtverwarming hebt. Je kunt daar ook nog aangeven of je luchtverwarming direct gestuurd is (je hebt dan in de huidige situatie alleen een ketel) of indirect gestuurd is (je hebt naast je ketel ook nog een warmtewisselaar (apart kastje voor je luchtverwarming)).

Kom je er niet uit? Maak dan een ticket aan voor ons support team.