Vragen
Er zijn verschillende partijen die je waarschijnlijk kunnen helpen. Hieronder vind je een overzicht van de verschillende typen vragen en tot wie je je het beste kunt richten met die vraag.
Generieke vragen
Heb een algemene vraag zoals:
- Hoe werkt een warmtepomp?
- Hoe groot is een zonnepaneel?
- Hoeveel stroom wekt een zonnepaneel op?
Deze informatie is wijd verspreid te vinden op het internet. Antwoorden op dit soort vragen vind je vaak het snelst door een goede zoekterm in te geven in een zoekmachine. Uiteraard vind je hierover ook informatie op verbeterjehuis.nl.
Kom je er niet uit en/of wil je toch liever iemand spreken? Dan is het energieloket in je gemeente een goede partij om je toe te richten. Je vindt je energieloket (en hun contactgegevens) via deze pagina op Verbeterjehuis.
Specifieke vragen
Heb jij een specifieke vraag zoals:
- Hoeveel kost een warmtepomp voor mijn woning?
- Hoeveel zonnepanelen passen er op mijn dak?
- Hoeveel gas kan ik besparen met spouwmuurisolatie?
Het doel van de Quickscan en de 3D-Keuzehulp is om bewoners met online rekenmachines inzicht te geven in dit soort vragen. Mocht je er niet uitkomen en/of andere ondersteuning zoeken, dan kun je advies inwinnen bij een adviserende partij of bij een uitvoerende partij (bijvoorbeeld een installateur). Ben je je nog aan het oriƫnteren en weet je nog niet weet of je daadwerkelijk iets wil laten uitvoeren? Dan raden wij je aan met een adviserende partij te praten. De uitvoerende bedrijven zijn namelijk heel druk, waardoor de wachttijden lang zijn. Daarnaast zou je kunnen redeneren dat zij ook een commercieel belang hebben.
Meer over adviserende partijen vind je op deze pagina. Je vindt daar informatie over energieloketten en energieadviseurs.
Wil je toch een uitvoerende partij vragen? Dan kun je een offerte aanvragen via Smart Twin.
Compleet plaatje?
Heb je meer behoefte aan een compleet plaatje en/of een integraal plan, dan raden we je aan een energieadviseur aan huis langs te laten komen. Door de hele woning goed te analyseren krijgt de energieadviseur een goed beeld van je woning en je specifieke wensen. Let op; zo'n advies kost 200 tot 400 euro.
Meer over adviserende partijen vind je op deze pagina.
Hulp bij digitaliseren?
In deze module met veelgestelde vragen zijn allerlei artikelen geschreven om je verder te helpen. Kijk of je vraag er tussen staat. We zijn op dit moment nog partijen aan het verzamelen die woningeigenaren kunnen helpen met het digitaliseren. Zodat je straks (tegen kleine betaling) een partij kunt inschakelen om je te helpen